COMPUTER BRIL
OPLOSSINGEN
TARIEVEN
VEILIGHEIDSBRIL

Computer/beeldschermbril

Intensief en langdurig op een beeldscherm kijken leidt vaak tot vermoeide ogen, hoofdpijn en concentratieverlies. Terwijl u met de computer werkt, maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, het toetsenbord, documenten en collega’s. Door kleine oogafwijkingen of de verkeerde brillenglazen kan kijken vermoeiend zijn omdat u onbewust een onnatuurlijke houding aanneemt om alles toch goed te kunnen zien. Dat kan leiden tot nekklachten en hoofdpijn.

De wet verplicht werkgevers

om ervoor te zorgen dat beeldschermwerk geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Het Arbobesluit kent twee specifieke richtlijnen: Beeldschermwerk moet na twee uur afgewisseld worden met ander werk of een pauze en werknemers moeten de gelegenheid krijgen om een oogonderzoek te ondergaan voordat zij met beeldschermwerk beginnen of wanneer zij oogklachten ontwikkelen.

Thuisopticiens Friesland verzorgt

oogmetingen en adviseert kijkhouding en kijkafstand op locatie. Het voordeel is dat uw werknemers een oogonderzoek op maat krijgen, afgestemd op zijn of haar werkplek. Uw werknemers hoeven niet meer naar een optiekzaak; alles wordt op het bedrijf aangemeten en aangeleverd.

Beeldscherm oplossingen

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf. Maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is relatief smal. Een leesbril is ook geen ideale oplossing omdat deze alleen op een korte leesafstand van zo’n 40 centimeter scherp zicht biedt.

Hoyalux iD WorkStyle brillenglazen

zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstand maar bieden een dieper en breder kijkbereik. U hoeft minder corrigerende hoofdbewegingen te maken zodat u veel prettiger kijkt met deze glazen.

Tarieven

Starttarief : 49,00 euro inclusief een oogmeting + onderzoek kijkhouding en kijkafstand op de werkplek. Voor elke extra oogmeting + onderzoek 20,00 euro per persoon. Excl. btw. Computerbril enkelvoudig voor één afstand, compleet met kunststof glazen, ontspiegeld en een blauwfilter: 150 euro excl. btw. Computerbril met Workstyle glazen voor twee of drie afstanden, compleet met ontspiegeling en een blauwfilter: 250 euro excl. btw. Bij aanschaf van een computerbril wordt de twintig euro van de oogmeting niet in rekening gebracht.

Veiligheidsbrillen op sterkte

Thuisopticiens Friesland verzorgt het aanmeten en aanleveren van veiligheidsbrillen binnen uw bedrijf. Zo hoeven uw werknemers niet onder het werk naar een optiekzaak zodat er geen kostbare tijd wordt verspild. De ruime keuze van de monturen en glazen van Proteye voldoen aan de eisen die voor veiligheidsbrillen gelden volgens de Arbo wetgeving.

Thuisopticiens Friesland

Haerdawei 26
8854 AB Oosterbierum

0518-850125
info@thuisopticiensfriesland.nl

Opticiens aan huis

Thuisopticiens Friesland is de opticien die bij u langs komt. Alles waarvoor u normaal naar de opticien toe moet, kan de thuisopticien in uw woonkamer doen. Van de eerste oogmeting, tot het uitzoeken en afstellen van een bril. Ook wanneer uw bril gerepareerd of afgesteld moet worden, is één telefoontje voldoende.