Thuisopticiens Friesland is uw opticien aan huis. Van de oogmeting tot en met het uitzoeken van een nieuwe bril verzorgen wij bij u in de huiskamer. U kunt gewoon in uw eigen stoel  zitten of op bed blijven liggen.

De eerste afspraak...

Een afspraak kunt u telefonisch (0518-850125) of via de site met ons maken. Reken voor de eerste afspraak op een uur tot anderhalf uur behandeltijd. Het is niet noodzakelijk maar wij vinden het wel prettig wanneer er familie of verzorging bij de eerste afspraak aanwezig kan zijn.

Het oogonderzoek begint bij het inventariseren van de klachten en wensen. Er wordt goed gekeken naar uw persoonlijke omstandigheden. Gelet wordt op uw zithouding, de kijkrichting naar de TV en de afstanden van het lezen. Leest u aan een tafel of in de luie stoel, bent u rolstoelafhankelijk of ligt u in bed? Voor alle omstandigheden wordt er rekening gehouden met de gewenste kijk oplossing.

Het oogonderzoek

Tijdens het oogonderzoek van de opticien aan huis wordt bekeken of de ogen troebel zijn (staar) en er wordt gekeken naar de binnenkant van het oog of alles in orde is. Er wordt gecontroleerd op vertekening van het beeld en de oogboldruk wordt comfortabel gemeten door een moderne tonometer, zonder de vervelende luchtpufjes. Bij het constateren van een oogprobleem verwijzen wij u door naar de oogarts.

De oogmeting

De sterkte van uw ogen worden objectief vastgesteld door een moderne autorefraktor. Daarna worden de ogen nauwkeurig nagemeten met gebruik van een pasbril en digitale leestest. Het resultaat van de oogmeting is nu goed met uw oude bril te vergelijken.

Wilt u graag uw oude montuur behouden?

Als uw huidige montuur nog in goede staat is, kunt u er voor kiezen om daar de nieuwe glazen in te laten zetten. De vorm van uw glazen wordt met een digitale tracer ingelezen en perfect op maat geslepen zodat u de bril maar een kwartiertje hoeft te missen. In de tijd die nodig is om de glazen te bestellen kunt u uw eigen bril gewoon blijven gebruiken. Denk er wel aan dat het oude montuur dan nog jaren mee zal moeten gaan. Het is misschien een goed idee om toch een nieuw montuur uit te zoeken en uw oude bril als reservebril te gebruiken.

Het uitzoeken van een nieuw montuur

Als de sterkte van de glazen is vastgesteld, kunt u een nieuw montuur uitzoeken. Bij Thuisopticiens Friesland kunt u kiezen uit meer dan honderd monturen! Altijd volgens de nieuwste trend, maar ook de klassiekers ontbreken niet.

De glazen van Thuisopticiens Friesland

Bij ons heeft u een ruime keuze in brillenglazen. Van een goed basisglas tot en met het beste wat er dit moment op de markt is. Onze glasleverancier is Hoya, één van de grootste fabrikanten van brillenglazen ter wereld. Hoya is tevens toonaangevend in moderne kijktechnologieën. Voor glazen van Essilor, Rodenstock en Zeiss kunt u ook bij ons terecht.

Algemene informatie

Het declareren van de vergoeding van de ziektekostenverzekering wordt door ons verzorgd. De gemiddelde levertijd van de nieuwe bril is twee weken. Afhankelijk van het type glazen is een snellere levertijd in overleg mogelijk. Voor het afleveren van de nieuwe bril of glazen wordt een afspraak met u gemaakt. Het afpassen en stellen van de nieuwe bril wordt vakkundig verzorgd door de opticien. Contant betalen is niet nodig, u kunt pinnen. Het naderhand bijstellen van de bril en kleine reparaties worden niet in rekening gebracht. Thuisopticiens Friesland streeft altijd naar een soepele oplossing en een snelle service.

Thuisopticiens Friesland

Haerdawei 26
8854 AB Oosterbierum

0518-850125
info@thuisopticiensfriesland.nl

Opticiens aan huis

Thuisopticiens Friesland is de opticien die bij u langs komt. Alles waarvoor u normaal naar de opticien toe moet, kan de thuisopticien in uw woonkamer doen. Van de eerste oogmeting, tot het uitzoeken en afstellen van een bril. Ook wanneer uw bril gerepareerd of afgesteld moet worden, is één telefoontje voldoende.