Bijzondere mensen

Thuisopticiens Friesland komt ook thuis bij mensen met een verstandelijke beperking. Tevens werkt Thuisopticiens Friesland samen met instellingen als Nieuw Toutenburg in Noord Bergum. Hier verzorgen wij de rapportage van bril en ogen voor alle inwoners. Ook in Nieuw Mellens, Berchhiem en andere speciale zorginstellingen zijn wij regelmatig te vinden.

Valpreventie

Wist u dat slecht zien één van de oorzaken is van vallen op oudere leeftijd? Vallen op oudere leeftijd kan leiden tot polsbreuken, heupfracturen en ander letsel. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat men niet meer zelfstandig kan wonen. Een bril die niet meer bij de ogen past kan een risico vormen. Een leesdeel in de glazen is weliswaar een praktische kijk oplossing maar kan voor het lopen gevaarlijke situaties opleveren. Regelmatig controleren van de bril en de ogen door een opticien is daarom belangrijk. Zeker ook op oudere leeftijd.

Lichamelijke beperkingen?

Voor mensen met een ernstige lichamelijke beperking kan de opticien aan huis een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan Parkinson, ALS, COPD of een beroerte. In een rustige en een comfortabele omgeving en met de mobiele meetapparatuur van Thuisopticiens Friesland kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Bedlegerig

Het aanmeten van een bril voor iemand die op bed ligt is niet altijd even gemakkelijk. De mobiele apparatuur in combinatie met de pasbril maakt het mogelijk voor Thuisopticiens Friesland om in elke stand een oogmeting uit te voeren. Ook als u bedlegerig bent.

Het oudere oog

Onze klanten kunnen aardig op leeftijd zijn en hebben ogen met specifieke eigenschappen. Ogen met staar of ogen die geopereerd zijn aan staar, netvliesproblemen zoals maculadegeneratie (MD) of dubbelzien door afname van de spierkracht... Door onze ruime ervaring met oudere ogen hebben wij oplossingen die het gezichtsvermogen vaak toch nog kunnen verbeteren. Het opmeten van de ogen door de opticien aan huis heeft als belangrijk voordeel dat het zien nauwkeurig kan worden afgesteld op de situatie thuis.

Thuisopticiens Friesland

Haerdawei 26
8854 AB Oosterbierum

0518-850125
info@thuisopticiensfriesland.nl

Opticiens aan huis

Thuisopticiens Friesland is de opticien die bij u langs komt. Alles waarvoor u normaal naar de opticien toe moet, kan de thuisopticien in uw woonkamer doen. Van de eerste oogmeting, tot het uitzoeken en afstellen van een bril. Ook wanneer uw bril gerepareerd of afgesteld moet worden, is één telefoontje voldoende.